top of page
Search
  • Writer's pictureBeste Demirc

Ready Player One


Tekrardan merhaba arkadaşlar 😊 Genellikle sizlere dersimize konuk olarak katılanlar ve onların SL’de yaptıkları harika işleri aktarıyordum. Bu hafta ise hocamızın tavsiyesi üzerine izlediğimiz bir film hakkında bir şeyler söylemek istiyorum. Öncelikle filmin ismi ‘Ready Player One’. Amerikan yapımı 2018 çıkışlı bu film Ernest Cline’in romanından uyarlanmış. Film 2045 yılında geçiyor ve bu yakın gelecekte hayat bizim bildiğimizden çok farklı bir durumda. Baş karakterlerden olan Wade Watts (karakteri Parzival) filmin başında hangi yılda olunduğuna, nerede yaşadığına ve oyuna dair bilgiler veriyor. Wade’i yazıdaki fotoğraftan görebilirsiniz. Burada platformun içinde online haldeyken gerçek hayattaki görüntüsü. Çok katlılar (yığınlar) olarak geçen bir yerde 2045 yılında Colombus/Ohio’da yaşayan Wade 2027 yılında, insanların sorunları çözmek yerine onlarla yaşamaya başladıktan sonra doğduğundan bahsediyor. Bu durum sonucunda da eski arabaların ve diğer eski eşyaların yığınları arasında yaşıyorlar.

Filmde ana konu OASIS adlı platform ve insanların buraya neden gelip zaman geçirdikleri. Daha doğrusu neden tüm zamanlarını burada geçirdikleri. Buranın kurucusu olan Halliday’i adeta Tanrı olarak görüyorlar. Çünkü gerçek hayattan kaçıp sığınacakları hiçbir şey yapmadan da bir yerlere gidebilecekleri bir alan sunmuş Halliday onlara. Oyunda SL’deki gibi istediğiniz cinsiyete istediğiniz karaktere bürünüp istediğinizi yapabiliyorsunuz. Tabi OASIS’de çok farklı bir teknoloji var ileri yıllarda geçmesi nedeniyle. Platformda karakteriniz öldüğünde tüm coinleriniz sıfırlanıyor yani oyundaki her şeyinizi kaybediyorsunuz ve yeniden başlamanız gerekiyor. Hatta filmde bir çalışanın karakteri öldüğünde az kalsın gerçek hayatta camdan atlıyordu, neyse ki iş yerindeki birisi son anda tutabildi. Filmde oyunun kurucusu ve programcısı olan Halliday 2040 yılında hayatını kaybediyor ve ardından vasiyeti açıklanıyor. Bizzat kendisinin sakladığı 3 anahtar bulunuyor ve görev bunları bulmak. Bu 3 anahtarı bulan bütün hisselere sahip olmakla kalmayıp oyun üzerindeki bütün kontrolü de ele geçirebiliyor. Fakat Halliday’in ölümünün ardından 5 yıl boyunca kimse bunlardan birini dahi bulamıyor.

Kimin bulduğu ve devamını söylemek istesem de sizlere spoiler vermemek adına söylemeyeceğim 😊 Ama buradaki en güçlü rakiplerden birini söyleyebilirim o da IOI adlı şirket. Bu şirketi ikinci büyük teknoloji devi olarak söylemek yanlış olmaz. Ve birinci olmak adına hiçbir şeyi atlamak istemiyorlar ve her türlü kötülüğü göze alıyorlar. Daha doğrusu bizzat yöneticileri Nolan Sorrento alıyor. Bizim ana karakterlerimizden olan Wade’den hiç bahsetmedim biraz da ondan bahsetmek istiyorum. Ailesi yaşanan kötü zamanları atlatamamış olan bu karakter teyzesi ile beraber Colombus/Ohio’da yaşıyor. Diğerleri gibi zamanının çoğunu OASIS’te geçiriyor hatta kendi deyimi ile uyku, tuvalet yani yaşamsal faaliyetler dışındaki tüm zamanını. Tıpkı diğerleri gibi… En yakın arkadaşı dahi oyundan olan (gerçek hayatta hiç tanışmamışlar) Wade’in türlü maceralarına tanık olacaksınız izlerken.

Özellikle böyle bir gelecekte nasıl olurdu diye düşünenlerinize filmi izlemeyi tavsiye ederim. Ayrıca bilim-kurgu macera seviyorsanız da izleyebilirsiniz. Daha sonra görüşmek üzere😊


9 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page