top of page
Search
  • Writer's pictureBeste Demirc

Inspiration Island


Merhaba arkadaşlar, sizlere SL’deki son ziyaret ettiğimiz yer olan Inspiration Island’dan bahsetmek istiyorum. Öncelikle ortak bir alanda toplandıktan sonra buranın kurucusu olan Wisdomseeker- gerçek adıyla Lissena- bizlere genel bilgiler verdi. 82 yaşında olan Lissena’nın SL dışında “Ageless Mind Project” adlı karşı amacı gütmeyen bir kuruluşu var. Kocası ile beraber insanlara yaşlandıkça zihinlerinde, bedenlerinde ve ruhlarında sağlıklı kalmak için yapabilecekleri her şeyi öğretmek amacıyla bu kuruluşu kurmaya karar vermişler. Aynı zamanda ailelerinde de beyin hastalıkları ve diğer yararlanmalardan kaynaklanan bunama gerçekleşmiş ve bu konuda farkındalık yaratıp bilgilerini paylaşmak istemişler.

SL’deki projelerinin adının “Whole Brain Health” olmasının nedenini de bilimsel araştırmalara dayandırarak bizlere açıkladı. Bu ortak alanda yaptığı açıklamalardan ve o günkü turumuzda nerelere gideceğimizden bahsettikten sonra hepimizi birbirinden güzel aktiviteler yapabileceğimiz alanlara götürdü. Bu alanlarda ata bindik, uçan halıya binebildik, çeşitli danslar ettik… Organik bahçelerini ziyaret ettik ve sonrasında Tıp kütüphanecisi bir üyenin bulabildiği en iyi bilimsel kaynaklarla sürekli güncel tuttuğu COVID Kaynak Merkezi’ne gittik. Burada oluşturulan bir aşı anketi dahi vardı. Tüm bunların yanı sıra yoga öğrenip pratik yapılabilecek alanlar vardı. Bir başka alanda -Refah Merkezi- stresi azaltmak için farklı nefes alma teknikleri öğreten uzun süredir meditasyon yapan bir kişinin liderliğinde meditasyon yapılabiliyordu.

En favori alanlarımdan biri olan diğer alanda ise Güney Afrika’dan bir üye Hindistan ve Afrika kültürlerinden parçalar sunduğu diğer alanda ise, kamp ateşinin etrafında dans edebiliyorsunuz. Lissena, bu alanda Türk kültüründen bir şeyler katıp katamayacağımız sordu. En son olarak kahve içip baklava alabileceğimiz bir alanda toplandık ve bir hatıra fotoğrafı çektik. Her yönüyle harika olan bu mekana gitmenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere 😊.

12 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page