top of page
Search
  • Writer's pictureBeste Demirc

Fly Kugin



Çevrimiçi bir ortam olan fakat etkisi içerisinde barındırdığı -gerçek paraya dayalı- sanal ekonomiyle gerçek dünyada hissedilen Second Life, 2003 yılında Linden Research tarafından oluşturulmuştur. Riskler ve ödüllerle dolu bir ortam olan SL’de gerçek hayatta olduğu gibi temkinli olmalıyız. Bu platformda insanlar kendisi gibi davranabileceği gibi istedikleri herhangi biri gibi de davranabilmektedir. SL’de bizim dersimizdeki gibi üniversite ortamında buluşup dersleri buradan işleyebildiğimiz gibi canlı konserlere, konferanslara da katılabilmekteyiz.

22.03.2021 tarihindeki Sanal Dünyalar dersimizde hocalarımız aracılığıyla tanıştığımız Fly Kugin dersimize katıldı ve ilk başta bu platforma nasıl dahil olduğundan ve daha sonrasında nasıl buradan gerçek gelir elde ettiğinden bahsetti. Bunun yanı sıra yıllar önce edindiği sanal ortamdaki arkadaşlarından hala görüştüğü avatarlar olduğunu ve gerçek hayatta müzik öğretmeni olduğunu belirtti. Gerçek hayattaki işinin dışında burada da konserler vererek gelir elde ettiğini söyledi. Sınıfımızı kendi adasına götürerek orayı tanıttıktan sonra bizlere mini bir konser verdi. Hatta bu konser sırasında Murat hocamızın da doğum gününü müzik ve sanal bir pasta aracılığıyla kutlama imkanımız oldu.

Fly Kugin’in ve hocalarımızın aktardığı bilgilerin dışında platformda geçirdiğim süre içerisinde kuaförler, cafeler, gece kulüpleri ve daha birçok sanal ortamda gerçekleştirilen ticarete tanık oldum. Ek gelir olarak elde edilen paralar dışında hayatını buradan kazanan insanlar da bulunmakta ve hoş zaman geçirdikleri bir platformdan gelir elde etmekteler. Son olarak, özellikle karantinada olduğum ve çok ihtiyacım olduğu bir dönemde böylesi bir etkinliğe katılmak beni motive etti. Fly Kugin’e eğlenceli konserinden ve aktardığı tecrübelerinden dolayı ayrıca hocalarımıza da bu ortama imkan sağlamalarından dolayı teşekkür ederim.

9 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page