top of page
Search
  • Writer's pictureBeste Demirc

Aymec Millet



Bir önceki yazıda sizlere Fly Kugin’in Second Life’daki macerasından bahsetmiştim. Bir sonraki konuğumuz ise Aymec Millet oldu. SL’de Aymec Millet olarak tanıdığımız Aykut Bey, 5 Nisan 2021 tarihindeki Sanal Dünyalar dersimize konuk oldu. SL’ye ilk ne zaman girdiğinden, şu anda nasıl hayatını buradan kazandığına kadar birçok detay verdi. Üniverside Biyoloji okurken tanıştığı SL’yi ilk etapta kısa bir süre deneyimlemiş. Platformda herhangi bir görev tanımlama olmaması gibi nedenlerden dolayı aradığı tarzda bir oyun olmadığını düşünmüş. Fakat bir süre sonra tekrar platforma dönmüş ve burada insanlarla sohbet edildiğini ve farklı bir ortam olduğunu görerek devam etmeye karar vermiş.

Bu ortamda nasıl para kazanılacağını düşünürken çeşitli mekanlarda çalışmaya başlamış. Bir ara DJ olarak çalıştığından ve farklı nesneler üretip satmaya başladığından bahsetti. Nesneler üretip satma düşüncesinin insanların bu ortamda takı, dövme tarzı aksesuarlara para harcamasını gözlemlemesiyle oluştuğunu aktardı. Hem bu şekilde nesneler satarak, belirli bir yerde uzun süreler çalışırken kazandığı paranın tek bir satışta kazanılabildiğinden de bahsetti. Daha sonraları BBX Design/Yachts and Buildings adını verdiği yat tasarımları yapan ve lüks evler tasarlayan bir iş kurmuş. Ortalama bir yat tasarımının 3 ay sürdüğü ve altında birçok insanın emeği olduğu bizlere aktardıkları arasındaydı. Sektör bazında dünyada birçok insanın bunu yapabileceğinden yani yat tasarımı yapabileceğinden bahsetti fakat platforma aktarım aşamasında sorun yaşıyorlarmış. Gerçek hayat için yapılan bir yat tasarımı bu platformda kullanılamayabiliyormuş.

Ders sırasında bizleri sanal mağazasına da davet etti. Burada üç boyutlu olarak inceleyebileceğiniz birçok tasarım mevcuttu. Bu çok hoş mağazada üzerine tıklayarak satın alma işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz. Platformu çoğunlukla kullanan ülkelerle ülkemiz arasındaki saat farkından dolayı uyku sırasında dahi satış işleminin devam ettiğinden bahsetti. Kuşkusuz ki SL’nin en iyi yönlerinden birisi de bu. Siz uyurken dahi para kazanabiliyorsunuz. İlk tasarımını 2012 yılında yapan ve satan Aymec Millet, şu anda hayatını bu platform üzerinden idame edebiliyor. Bunun, bizlere gelecekte bu tarz işlerin çoğalacağını gösteren sadece bir örneği olduğunu düşünüyorum. Çok fazla emek harcandığı ilk bakışta dahi anlaşılabilen ürünleri incelemenizi tavsiye ederim.



9 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page